Evde Ek Gelir ve İş Bulma Fikirleri 2022

KGF Kredisi Şartları Neler?

0

KGF kredisi şartları son zamanlarda oldukça rağbet gören bir konudur. Pek çok kişi KGF kredisinden faydalanmak için koşullarını araştırmaktadır. KGF kelime anlamı olarak kredi garanti fonunun kısaltılmışıdır. Kredi garanti fonunun kredi verme şartları ile ilgili detaylar belli olduktan sonra pek çok kişi bu konuyla ilgili araştırmalar yapmaya ve sorular sormaya başladı.

Biz de bu yazımızda kredi garanti fonu ile ilgili bilinmesi gerekenleri bir başlık altında topladık. Şimdiden tüm ziyaretçilerimize iyi okumalar dileriz. Kredi garanti fonu ile kredi kullandırım haberinin müjdesini ilk kez cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan dile getirdi.

Erdoğan’ın verdiği bu müjdeli haberin ardından kredi garanti fonuna dair bilgileri Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı. Kredi garanti fonu kefaletli olmak üzere toplam 60 milyon liralık destek paketleri devreye kondu. Bu destek paketleri yatırım, ihracat ve işletme harcamalarına yönelik alt başlıklardan oluşuyor.

KGF’ den kimler yararlanabilir?

KGF Kredisi şartları kapsamında, Kredi garanti fonu uygulamasını kullanarak kredi kullanmak isteyen kişilerin seçiminde belirli kriterler mevcuttur. Bu krediden herkes faydalanamaz. T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kapsamında KOBİ olarak tanımlanan işletmeler KGF için başvuruda bulunabilir.  Kredi garanti fonunun desteklerinden

KOBİ’ler in yanında KOBİlerin kapsamında sayılan aynı vasıflara sahip olan iktisadi faaliyetler gerçekleştiren esnaflar ve de sanatkârlar, serbest meslek icra edenler, tarımsal işletmeler ve çiftçiler faydalanabilirler. KOBİ vasfına sahip denildiğinde anlatılmak istenen; iktisadi etkinlikler icra eden her türlü ticari işletme, esnaf ve sanatkâr, çiftçiler, tarımsal işletmeler ve kooperatiflerdir.

KGF kredisi şartları 2022 nelerdir?

KGF Kredisi şartları kapsamında, Kredi garanti fonu destek paketlerinden yararlanmak isteyenlerin bazı şartları yerine getirmesi gerekir. Kredi kullanacak olan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti yasalarında belirtilen kanunlara uygun şekilde kurulmuş, yurt içinde veya yine Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde bulunan serbest bölgelerde bulunan gerçek veya tüzel kişiliklerden olması şartı aranır.

Krediye başvuracak olan kişilerin hissedar olarak bulunduğu şirket üzerinde toplam %25 ya da daha fazla miktardaki bir pay söz konusu ise, bu iş yerleri hakkında verilen bir konkordato, iflas, tedbir gibi kararlar bulunmaması gerekir. Banka kayıtları üzerinden yapılan araştırmalardan bu konu ile ilgili net bir bilgiye ulaşılamaması durumunda kredi başvurusunda bulunan kişiden yazılı olarak beyan alınır.

Daha önceki dönemlerde uygulamaya konan KGF’ye ait komisyonlarda ödenmemiş herhangi bir borç ya da aidat bulunmaması gerekir. Yine aynı şekilde kredi kullanımı için başvuruda bulunacak kişiye ait kredi risk puanlaması sisteminde risk teşkil eden bir durumun bulunmamasına dikkat edilir.  

KGF ne kadar kredi veriyor? KGF kredisi şartları

Kredi garanti fonu destekleme paketlerinde kredi için üst limitte farklı uygulamalar mevcut. KOBİ’ler için kredi paketinde üst limit 35 milyon TL iken, KOBİ dışı işletmelerde kredi üst limiti 100 milyon Türk lirasına kadar çıkabiliyor. Yine bu kredilerin kullandırılması aşamasında kadın KOBİ’ler %90 oranında, diğer kobiler ise %85 oranında kredi kefalet oranından yararlanabiliyor. KOBİ ‘ler dışında kalan işletmeler için ise bu durum %80 oranında bir orana sahip.

KGF Kredisi şartları kapsamında, bunun dışında ihracat yapan, ihracat potansiyeli olan, döviz getirebilecek potansiyelde kobiler için de bir destek paketi mevcut. Bu pakette ise kullanılabilecek kredinin üst limiti 25 milyon TL. Bu krediyi kullanacak olanlar en fazla 6 ay ger ödemesiz dönemin sonunda ödemeye başlıyor. Ve vade en fazla 24 ayda tamamlanması gerekiyor.  Bu şartlara uyan gerçek ya da tüzel kişilikler Kredi garanti fonunun destekleme paketlerinden faydalanabilecekler.

Kredi garanti fonundan nasıl yararlanabilirim?

Kredi garanti fonu destek paketlerinden faydalanmak isteyenler, kullanmak istedikleri kredi çeşidi için kredi garanti fonuna ortak ya da anlaşmalı olan bankaların herhangi bir tanesine giderek başvuruda bulunabilecekler.

Bunun dışında, kredi garanti fonuna ortak olan bu bankaların hakim ortak olarak bulunduğu veyahut kredi garanti fonuna ayrıca ortak olan bu çeşitli finansal kiralama ya da investment (finansman) şirketleri aracılığıyla temin edilecek olan finansman için de işletmeler bu ortak kuruluşlardan diledikleri bir tanesine başvuruda bulunulabilmektedir.

Kredi garanti fonu ile anlaşmalı olarak kredi veren bankalar şunlardır:

  • Akbank T.A.Ş
  • Türkiye Garanti Bankası A.Ş.
  • Türkiye İş Bankası A.Ş.
  • Denizbank A.Ş.
  • Şekerbank T.A.Ş.
  • T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
  • Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.
  • Ziraat Katılım Bankası A.Ş.
  • Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
  • Vakıf Katılım Bankası A.Ş.
  • T. Halk Bankası A.Ş.
  • QNB Finansbank A.Ş.
  • Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.

İlginizi çekebilir:

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.